Velika Britanija napačno računala smrtne žrtve bolezni covid-19

Velika Britanija je začasno nehala objavljati statistiko o smrtnih žrtvah bolezni covid-19, potem ko so raziskovalci opozorili na statistične napake pri izračunih. Podatke bodo znova začeli objavljati, ko bodo odpravili napako.

Velika Britanija napačno računala smrtne žrtve bolezni covid-19

 

Vlada je sporočila, da napako odpravljajo, začasno pa ne bodo objavljali dnevne statistike o mrtvih zaradi koronavirusne bolezni 19, piše STA. Težava je nastala, ker so v statistiko mrtvih zajeli vse mrtve osebe v Angliji, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Ob tem niso upoštevali vzroka oziroma ali so res umrli zaradi bolezni covid-19.

Težavo so med prvimi navedli profesorji z univerz East Anglija in Oxford. Vlada ne upošteva, pred koliko časa je bil opravljen test za koronavirus, niti tega, ali so osebo uspešno pozdravili in jo izpustili iz bolnišnice, so zapisali v zapisu na blogu.

Severna Irska in Škotska imata drugačno metodo, tako da je težava povezana le z Anglijo. Britanske oblasti navajajo, da je zaradi novega koronavirusa v državi umrlo že več kot 45 tisoč ljudi.

Vir članka:

PRIPOROČAMO VAM OGLED NAŠIH OSTALIH ČLANKOV, DA SI BOSTE LAŽJE PREDSTAVLJALI 

CELOTNO SLIKO.

Kakšna je tvoja reakcija?

like
5
dislike
1
love
1
funny
1
angry
5
sad
1
wow
1