Srbija: Prvega oktobra se prične cepljenje!

Epidemiolog in član republiškega kriznega štaba Branislav Tiodorović je danes izjavil, da bi se s cepljenjem proti gripi moralo začeti 1. oktobra, da bi se izognili trku z virusom corone.

Srbija: Prvega oktobra se prične cepljenje!

 

PRIČELO SE JE!!

Povedal je, da se cepljenja proti gripi pripravljajo za najbolj občutljiv del prebivalstva, kot so kronično bolni, starejši, ljudje, katerih imuniteta je padla, nosečnice, tašče, otroci z boleznimi, ki lahko povzročijo padec imunosti.

- To je veliko delo, ki ga je treba opraviti, in jaz sem za to cepljenje, ki se začne s 1. oktobrom. To cepljenje moramo narediti, da se izognemo "mešanju" dveh virusov, navadne gripe in korone ter da imamo hkrati gripo in korono. To bi bilo grozno - je dejal Tiodorović.

Dodal je, da se je prav to zgodilo z Italijo marca letos, ko je koronska epidemija "podčrtala" epidemijo gripe, kar je povzročilo veliko število smrti.

Tiodorović poudarja, da je treba takšno situacijo preprečiti na vse načine, torej preventivni ukrepi morajo preprečiti, da bi se tak pojav pojavil.

- Bodimo jasni, cepiva ne ščitijo stoodstotno, toda pri ljudeh, ki imajo moten imunski sistem, s kroničnimi boleznimi, bo to cepivo veliko pomenilo za milejšo klinično sliko. In za starejše in bolne lahko to cepivo pomeni preprečevanje smrti - je dejal Tiodorović.

Vir: Tanjug

Kakšna je tvoja reakcija?

like
3
dislike
2
love
0
funny
3
angry
66
sad
7
wow
0