ŠPANIJA: Drugega vala COVID-19 NI

Zdravnik je povedal resnico o COVID-19: bolnišnice so prazne:

 

Naš junak dneva je zdravnik Luis de Benito, čigar "spopad" z voditelji španske televizijske oddaje se širi po družbenih omrežjih. Prijatelj mi ga je poslal v pravem trenutku moje naraščajoče zmede in jeze zaradi dogajanja okoli koronavirusa v hrvaški in evropski javnosti in politiki. Zato bom ponovil pogovor, ki je odgovoril na številna moja vprašanja in potrdil moje laične sume.

Televizijski voditelj je napovedal sodelovanje dr. De Benita in ga predstavil kot osebo, ki razmere zelo dobro pozna, ker že od začetka pandemije sodeluje z bolniki, ki jih je prizadela Covid-19 v bolnišnici Escorial v Madridu.

"Stanje je zaskrbljujoče, kajne? V kolikšni meri so bolnišnične zmogljivosti preobremenjene, se število bolniških postelj povečuje? Ali lahko to potrdite? «, Je sugestivno začela pogovor, na kar je zdravnik že zmajeval z glavo, in rekla:» Ne vem, o katerih bolnišnicah govoriš. Da, sprejeli smo nekaj novih bolnikov, prejšnji teden so bili trije, bolnišnica pa ima več kot sto postelj, razumete? Mislim, da nismo bili blizu preobremenitve ... «» Ja, ampak 540 novih primerov ... «, se je vmešala voditeljica in zdravnik jo je odločno prekinil:» Govorite o pozitivnih testih ali bolnih ljudeh? Te informacije nas lahko zavedejo in zmedejo. Uporabljamo le PCR teste, ki nam razkrijejo veliko število okuženih, poleg tega smo začeli hospitalizirati ljudi, ki so se na test vozili v svojih avtomobilih. Zmedo ustvarjamo z vpitjem, da število okuženih narašča, čeprav to sploh ne pomeni, da število primerov patologije Covida-19, kot smo jo imeli to pomlad, narašča. Imamo le povečano število okuženih, kar je rezultat povečanega števila testov. Če PCR test pokaže, da smo pozitivni na Covid-19, še ne pomeni, da smo bolni.

»Bog vas blagoslovil, dr. De Benito! Nekaj ​​podobnega, pravzaprav skoraj enako, je neki dan za televizijsko postajo povedal naš zdravnik Capak, rekoč: »Veliko mladih je na obali in simptomi bolezni so za nas naklonjeni, večina tistih, ki imajo bolezen, nima simptomov. zgodi se in zabavajo se tako v nočnih klubih kot drugod, zdaj, ko se vračajo na celino, pa se izkaže, da so bolj pozitivni, kot so pričakovali. "

Do takrat besede dr. Capaka ustrezajo besedam dr. De Benita, ki se ga je voditelj poskušal spet panično obrniti na vprašanje, kaj se dogaja v njegovi bolnišnici, ali se pripravljajo na september in oktober in ali se je vse osebje vrnilo s počitnic. »Zakaj bi se vrnili? Ljudje so še vedno na dopustu, tako kot naši izvoljeni poslanci v parlamentu in člani vlade. Smo v pripravljenosti, vendar izrednega stanja ni. Še nismo opazili povečanja števila bolnikov, torej resnično bolnih ljudi, kot smo jih imeli to pomlad, «je odgovoril dr. De Benito.

Naš doktor Capak pa po isti izjavi, da veliko število tistih, ki so bili pozitivni, dejansko ni bilo bolnih in govori o mladih, ki se vračajo na celino, pravi: »Pomembno je, da jih čim bolj ujamemo, ko se vračamo s teh tveganih dogodkov in krajev. , stike izoliramo in postavimo v izolacijo ”. Ne zdi se mi, da se nestrokovno in neinformirano prepirem s ključnim človekom hrvaškega protivirusnega sedeža. Toda še toliko bolj, tudi kot delni odziv na lovske ideje in mreže dr. Capaka, z veseljem nadaljujem pogovor z dr. De Benitom, v katerem se je pojavila tema cepiv, pri čemer je vprašanje zaskrbljeno rečeno, da ne bo na voljo. konec leta.

In temu zdravnik, Bog ga še enkrat blagoslovi, De Benito: »Seveda je vedno koristno govoriti o cepivu, še posebej potem, ko smo upoštevali ustvarjeni dejavnik strahu, ker je treba cepivo prodati. Prava vprašanja so, ali cepivo sploh rabimo, ali bo učinkovito in ali bo hkrati potencialno škodljivo. Predvsem pa, ali je treba ali ne. Če je res, da se je okužba že množično razširila med prebivalstvom, zakaj bi bilo potem treba cepiti celotno populacijo?

Tam je voditelj skoraj sekundo ostal brez besedila, zato je španski zdravnik lahko nadaljeval: "Prvo, kar moramo storiti, je cepljenje proti strahu, saj smo zdravniki zgroženi nad širitvijo družbene panike." Po trenutni umirjenosti moderator nadaljuje v gozdu: "Vaše besede so spodbudne, vendar moram vztrajati pri dejstvu, da imamo v Španiji tisoč novih pozitivnih testov na dan."

In potem, kot najboljši napadalec španske nogometne reprezentance, dr. De Benito odbojka brcne žogo v vilice: »Poglejte številke okužbe s Helicobacter pylori. Svetovna zdravstvena organizacija je to bakterijo uvrstila med rakotvorne dejavnike tipa 1 in je prisotna pri 50 odstotkih španskega prebivalstva. Tako je polovica našega prebivalstva v nevarnosti, da zboli za rakom na želodcu. Torej, ali je to izredno resna situacija? Ali gre za izredno stanje? Ali mediji poročajo o tem? Ne. Ker ni izrednega stanja. «

Kot da ničesar ni slišala, voditeljica pogovor ležerno vrne k vrnitvi medicinskega osebja z dopusta in vprašanje zdravniku, kaj pričakuje septembra. Vredno je slišati vsaj ta del njegovega odgovora: "Zdravnikom je jasno, da se pripravlja strategija, da bi septembra vse spet zaprli in ljudje verjeli, da so se poleti obnašali neodgovorno." V YouTubu poiščite in si oglejte nadaljevanje tega medijskega trka z zdravo pametjo.

Kakšna je tvoja reakcija?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
1
sad
1
wow
0