Odkritje medcelinskih tunelov, ki povezujejo svet

Že leta 1946 so se pojavila prva omemba obstoja podzemlja in njegovih skrivnostnih ljudi. Takrat je novinar in znanstvenik Richard Shaver v reviji, specializirani za paranormalne pojave, spregovoril o svojem osebnem stiku s tujimi bitji, ki živijo globoko pod zemljo.

 

Po besedah Shaverja je nekaj časa živel v tem podzemlju, skupaj z mutanti, podobnimi tistim demonom, ki so jih v pradavnih legendah opisovali naši predniki.

Do nedavnega dejstva o obstoju takšnega podzemnega sveta s tehnologijami, ki so človeku nedostopne, niso dajala velikega pomena, a nepričakovano so jih nekateri znanstveniki potrdili. Raziskovalci iz Nase so skupaj s francoskimi znanstveniki lahko v globinah zemlje odkrili celo mrežo podzemnih tunelov in galerij, ki se razprostirajo po vsem svetu: na Altaju in na Uralu, v Kirgizistanu, Permi, Južni Ameriki in celo v Puščava Sahara.

Poleg tega ne govorimo o nobenih arheoloških najdbah tistih mest, ki so nekoč obstajala na Zemlji, temveč posebej o podzemnih tunelih s čudnimi strukturami. A kako so nastale te zgradbe, znanstveniki še vedno ne vedo. In verjetno govorimo o tehnologijah, ki jih človeštvo še ne pozna.

Skrivnostne predore je natančno preiskal argentinski etnolog Juan Moritz, ki ni samo preučil, ampak celo preslikal celoten sistem predorov, ki jih je našel v Moroni Santiago. Vhod v ječo, ki ga je našel, je vrezan v skalo in se spušča navzdol po 250 metrih. Na različnih ravneh so majhne ploščadi, s katerih vodijo pravokotni desni ovinki, ki se zložijo le pod pravim kotom. Njihova skupna dolžina doseže sto kilometrov, zato so videti kot labirint. V polirani gladki steni so zagotovljene - prezračevalne luknje, ki se strogo občasno nahajajo in delujejo do danes.

Identifikacijo takšnih starodavnih predorov, kar ni enostavno in zahteva celovito znanje, izvajajo raziskovalci na podlagi tehnike izvajanja poglobljenega dela, mehanizmov preoblikovanja Zemljine skorje in oblikovanja podzemnih votlin med evolucijo našega planeta. Moram reči, da je ta postopek povsem dejanski, če upoštevamo eno dejstvo: glavna razlika med starodavnimi predori in sodobnimi podzemnimi bitji, vključno z naravnimi, je nenavadno, da se ti starodavni predmeti odlikujejo po popolnosti in neverjetni natančnosti obdelave zidnih votlin. V bistvu so topi, z idealno usmeritvijo in jasno orientacijo, pa tudi dobesedno ciklopske velikosti in, kar je najbolj presenetljivo, antike izven našega razumevanja.

Raziskovalci so že večkrat ugotavljali, da na različnih celinah poleg podzemnih tunelov, bunkerjev ali rudnikov, pa tudi naravnih jam obstajajo skrivnostne podzemne votline, katerih graditelji so civilizacije, ki pred človekom. Tako je začetek enaindvajsetega stoletja zaznamoval porast pogostnosti takšnih najdb.

Na Krimu prebivalci dobro poznajo marmorno jamo, ki se nahaja v masivu Chatyr-Dag. Na samem začetku, ob spustu v jamo, obiskovalci odprejo ogromno sobo v obliki cevi, dolge približno dvajset metrov. Stalaktiti in stalagmiti osupljivo pozornost visijo iz razpok v loku. Obenem skoraj nihče ni pozoren na dejstvo, da je imel ta predor popolnoma enakomerne stene, ki so segale v gorske globine z naklonom do morja. Stene predora so odlično ohranjene: na tekočih vodah nimajo sledi erozije, medtem ko ni kraških jam, ki bi nastale zaradi raztapljanja apnenca. Izkazalo se je, da je to del predora, ki vodi nikamor. Toda glede na to, da je depresija Črnega morja nastala pred približno tridesetimi milijoni let, je bilo na samem stičišču eocenskega in oligocenskega obdobja zaradi padca velikanskega asteroida, ki je prerezal in uničil greben krimskega gorskega območja, je mogoče domnevati, da je ta marmorna jama eden od fragmentov starodavni predor, njegov glavni del pa je ostal v porušenem gorskem območju.

Na Tajvanu vsako leto poteka festival Hunger Spirits. Tajci so prepričani, da se petnajsti dan sedmega meseca po tajskem luninem koledarju točno ob polnoči odprejo vrata podzemlja in prebivalci ječe pridejo v svet živih, ki zelo dobro pojedjo in se po dveh tednih, že dobro nahranjeni, vrnejo domov, zaprejo vrata za podzemlje svet.

Na našem planetu je poleg eksotičnega Tajvana še več krajev, kjer sta nadzemni in podzemni svet neposredno v stiku.

V Rusiji - to je zloglasna Hudičeva Glada, skrita v tajgovskih gozdovih na ozemlju Krasnojarsk.

Nekoč je bilo v dolini reke Kova nekaj majhnih vasi: Chemba, Kostino in Karamyshevo.

Prebivalci teh pozabljenih naselij pravijo, da se je prvič odprla luknja med obema svetoma - zemljo in podzemljem - že leta 1908, natanko v tistem letu, ko se človeštvo še ni opomoglo po padcu Tunguskega čudeža. Večina raziskovalcev odkritje takšne luknje pripisuje prihodu tega ognjenega nebesnega telesa, vendar obstaja še druga, neposredno »nasprotna« hipoteza, ki jo je predstavila geološka odprava, podrejena Vseslovenskemu inštitutu za minerale.

Študija številnih starodavnih geoloških struktur je ekspedicija namigovala, da obstoj nepojasnjenih in čudnih pojavov v ozračju ne nastane zaradi padca meteorita, temveč s sproščanjem ogromnega kupa energije iz globin Zemlje.

V letu pojava ognjene krogle nad zemljo so številni pastirji, ki živijo v okoliških vaseh, sredi tajge odkrili ogromen zasek popolnoma razgaljene zemlje in precej veliko dno brez luknje na sredini. Živali so nenehno izginjale v to luknjo. V zvezi s tem smo pot, po kateri so pastirji vozili svoje govedo na pašnike, premaknili na stran za tri kilometre. A ta previdnost ni pomagala. Živali so še naprej brez sledu izginile v odmaknjeni tajgi in, kot so trdili lokalni prebivalci, tik v bližini te hudičeve jase.

Leta druge svetovne vojne in nadaljnje težke gospodarske razmere v državi so nas dolgo pozabljale na čudeže, ki se dogajajo na tej hudičevi ploskvi. Pozabili so celo, v kateri regiji je, in se na to vprašanje vrnili šele leta 1984.

To skrivnostno razčiščevanje je znova našla ekspedicija, ki jo je organiziralo Vladivostoško združenje ufologov pod vodstvom A. Rempela. In uspelo ji je narediti kar nekaj zanimivih odkritij.

O tem, da je pod zemljo nekaj zelo čudnega, nihče ni dvomil, a kaj? Kompasna igla se je na čistini obnašala zelo nenavadno: namesto da bi se obračala na magnetne drogove, je nenehno kazala na samo središče jaška, in instrumenti, ki so zabeležili veliko elektromagnetno sevanje, so bili videti ogorčeni, njihovi senzorji so se začeli valjati.

Vse to je jasno nakazovalo na dejstvo, da se pod obračunom skriva nekaj prikritih fizičnih polj, ki precej močno vplivajo na človeško psiho. Torej, tudi na spodobni razdalji od jase so se raziskovalci začeli spopadati s povsem nerazumnim strahom, skoraj vsi člani odprave so imeli močno boleče zobe in otekle sklepe. Zato je bilo treba delo na vhodu v ječo omejiti.

Ameriški kmetje so nekoč govorili tudi o kraju, kjer se sekajo podzemno in nadzemno kraljestvo. Na samem bregu Črne reke na območju mesteca Lions Falls se občasno odprejo podzemna vrata v tleh, nato pa ...

Številni prebivalci tega mesta so že večkrat naleteli na nerazumljivo velikansko žival, ki zelo spominja na pošast, s temno rjavo kožo, okroglim, stožčastim telesom in očmi, ki so iskrile kot srebrni dolar. Pošast diši po žveplu. Lokalna policija je to bitje večkrat poskušala ujeti, toda mreže in vrvi so šle skozi njega, kot da bi šlo skozi zrak, in pošast je sama padla skozi tla.

S pomočjo okvirja dowsing so raziskovalci lahko naredili zelo zanimivo odkritje in potrdili, kar je bilo rečeno. Izkazalo se je, da pod debelino zemlje v globini skoraj dvesto kilometrov še vedno obstaja območje habitatov za inteligentno civilizacijo. Seveda si je težko predstavljati takšno osebo, katere telo je sestavljeno iz beljakovinskega tkiva, ki živi v takem temperaturnem režimu, ko se kamen stopi. Ni tako težko nepredstavljivo. Konec koncev, pritisk kamnin na podobni globini lahko zdrobi trdno celovito kroglico.

Toda, ali je moral ta predstavnik civilizacije ustvariti iz beljakovin? Konstantin Tsiolkovsky, ki je bil ustanovitelj ruske kozmonavtike, je nekoč ustvaril filozofska dela, v katerih je sčasoma prevzel postopno spremembo videza človeške rase. Po njegovem mnenju bomo v prihodnosti ljudje sestavljeni iz polj in bomo neposredno prejemali energijo od Sonca in Zemlje. In kaj preprečuje, da bi taka bitja prebivala v našem podzemnem kraljestvu, na zelo veliki globini, še posebej, ker imajo tam dovolj energije. Za prebivanje zgradite predore, ki so zelo priročni za potovanje z enega konca planeta na drugega ...

Hkrati vprašanje ostaja brez odgovora: kako in kje so na Zemlji prišla tako inteligentna bitja?

Po mnenju nekaterih raziskovalcev je življenje, tudi tako racionalno, nastalo na samem začetku planeta Phaeton, najbolj oddaljenega od Sonca, od katerega je danes preživel le asteroidni pas. Potem se je to življenje preneslo ali nastalo neodvisno na Marsu in potem, ko se je ta planet ohladil in postal neprimeren za življenje, je bil na vrsti naša Zemlja. In povsem mogoče je, da so se že potomci teh inteligentnih bitij z oddaljenih planetov, ko so pridobili določene oblike fizičnih polj, lahko preselili na naš planet, vendar so, ko so odkrili, da se na njem poraja drugo beljakovinsko življenje, naselili globine planeta.

Leta 2003 se je v predmestju blizu Solnechnogorsk zgodil zelo skrivnosten dogodek: v jezeru Bezdonnoye so našli reševalni telovnik ameriške vojne mornarice z identifikacijskim napisom, da pripada mornarju iz rušilca \u200b\u200bCowell, ki so ga teroristi v pristanišču Aden na začetku razstrelili. stoletja. Nato je manjkalo 10 mornarjev, eden od njih, Sam Belowski, pa je bil lastnik telovnika. A kako je njegov rešilni jopič, ko je potoval iz Indijskega oceana, uspel priti v majhno jezero, izgubljeno v Srednji Rusiji - ni jasno. Kakšna je bila njegova pot, ki jo je ta telovnik v treh letih premagal in je to štiri tisoč kilometrov v ravni črti?

Vsako leto nas zemlja pušča izpod nog in vedno pogosteje. Jame se nenadoma pojavijo na cestah, na poljih, na dvoriščih hiš in celo pod samimi hišami.

Leto 2003 v predmestju je zaznamoval skrivnostni dogodek. V jezeru Endless je voznik uprave vare Vereshenski Vladimir Saychenko odkril celoten življenjski jopič ameriške mornarice z identifikacijskim napisom, ki pravi, da ta lastnina pripada mornarju Samu Belowskemu iz rušilca \u200b\u200bCowell, ki so ga teroristi bombardirali 12. oktobra 2000 v pristanišču Aden. Tragično so ubili 4 mornarje, 10 pa jih je pogrešanih, tudi Sam Belowski.

Na fotografiji: Maja 2010 se je v Gvatemali nenadoma pojavil ogromen, skoraj popolnoma okrogel kraški lijak, širok 20 m in 30 m globoko, ki je pogoltnil trinadstropno hišo. Oblasti za ta incident krivijo dolgotrajno deževje. (Predsedstvo Gvatemale, Luis Echeverria / AP)

Toda kako bi se rešilni jopič iz Indijskega oceana lahko končal v jezeru, izgubljenem v ogromnih prostranstvih Srednje Rusije, saj je v treh letih v ravni črti premagal 4000 km? Kakšna je bila njegova pot? Od tod; je nekaj neznanih nam podzemnih poti, predori, ki očitno povezujejo dokaj zdrobljene dele celin Zemlje. Toda kdo in kdaj jih ustvarja in za kaj?

Na fotografiji: Ogromen neuspeh, ki se je novembra 2010 pojavil na ulici v nemškem Schmalkaldenu. (Jens Meyer / AP)

Večkrat so raziskovalci na različnih celinah ugotavljali, da poleg podzemnih tunelov, bunkerjev, rudnikov itd. V raznih jamah, ki jih je ustvarila narava, obstajajo podzemne votline, ki so jih ustvarile civilizacije, ki so pred človekom. Obstajajo velikanske podzemne dvorane, katerih stene so obdelane z neznanimi nam mehanizmi, pa tudi linearne konstrukcije - predori. Začetek 21. stoletja zaznamuje povečanje pogostosti najdb drobcev teh predorov na različnih celinah.

Na fotografiji: sveža fotografija iz Sočija, posneta marca 2013. Ko se je eden od predorov na enem od gradbišč nenadoma zrušil, je bližnja hiša začela škrtiti nazaj. V hiši nihče ne živi. (REUTERS / Nina Zotina)

Glavna razlika med starodavnimi predori in naravnimi in sodobnimi podzemnimi predmeti je, da se starodavni predmeti odlikujejo po popolnosti in neverjetni natančnosti pri obdelavi sten vdolbin (praviloma se zlijejo), idealni usmerjenosti in orientaciji. Odlikujejo jih tudi ogromne ciklopske dimenzije in ... antika, ki presega človeško razumevanje. Vendar ni mogoče trditi, da so se vsi pojavili hkrati. Razmislite o razpoložljivih resničnih informacijah o starodavnih predorih in delu.

Na fotografiji: Gasilec je spuščen v 10 m globoko luknjo, ki se je nenadoma odprla na cesti v mestu Harbin na Kitajskem. Dve osebi sta umrli zaradi tega incidenta, še dve sta bili ranjeni ... (Quirky China News / Rex Features)

Na Krimu je dobro znana Marmorna jama, ki se nahaja v gorskem območju Chatyr-Dag na nadmorski višini 900 m. Številne obiskovalce ob spuščanju v jamo pozdravlja ogromna dvorana v obliki cevi velikosti približno 20 m, trenutno napol napolnjena s kamnitimi bloki, ki so se podrli zaradi številnih potresov in preplavljena s kraškimi sedimenti. Malo ljudi je pozornih na dejstvo, da je bil sprva predor s popolnoma enakomernimi stenami, ki sega globoko v gorski svet s pobočjem proti morju. Stene so dobro ohranjene. Se pravi, pred nami je del predora, ki vodi nikamor in se začne na nadmorski višini približno 1 km od Črnega morja. Kot izhaja iz najnovejših poročil krimskih speleologov, je bila pod masivom Ai-Petri odkrita ogromna votlina, slikovito visi nad Alupkom in Simeizom. Poleg tega so odkrili predore, ki povezujejo Krim in Kavkaz.

Na fotografiji: april 2011: propad ceste na območju Pekinga. V luknjo je padel tovornjak, a voznik se je rešil in nihče ni bil poškodovan. (Lastnosti KeystoneUSA-ZUMA / Rex)

In na območju Volge je le zloglasni greben Medveditsky, ki so ga ekspedicije Cosmopoisk že od leta 1997 dovolj natančno pregledale. Odkrila in preslikala je obsežno mrežo tunelov, ki so bili raziskani na več deset kilometrov. Predori imajo krožni presek, včasih ovalni, s premerom od 7 do 20 m, ohranjajo konstantno širino vzdolž celotne dolžine in smer v globini od 6-30 m od površine. Ko se približujete hribu na Medveditskem grebenu, se premer predorov poveča z 22 na 35 metrov, naprej - 80 m in že na najvišji nadmorski višini premer votlin doseže 120 m in se spremeni v ogromno dvorano pod goro. Od tu gredo trije sedemmetrski predori iz različnih zornih kotov. Postane izbrisan; da je greben Medveditska stičišče, razpotje, kjer se zbližujejo predori iz drugih regij, vključno s Kavkaza.

Na fotografiji: marec 2013: ogromna luknja v tleh v mestu Guangyuan na Kitajskem. Zdaj je premera 24,9 m in domačini se bojijo, da bo še naprej gojil in vsrkal sosednje hiše. (AFP / Getty Images)

Na Kavkazu, v soteski blizu Gelendžika, že dolgo poznamo navpično rudnik - ravno kot puščica, s premerom približno enega metra in pol, globino 6 več kot 100 m. Poleg tega je njegova značilnost gladka, kot da so stali zidovi. Študija njihovih lastnosti je pokazala, da so se na stene hkrati nanašali toplotni in mehanski učinki, kar je v kamnini ustvarilo skorjo debeline 1-1,5 mm, kar ji daje izjemno trpežne lastnosti, ki jih ni mogoče ustvariti niti s trenutnim razvojem tehnologije, taljenje sten pa kaže na njegovo tehnono porekla.

Znano je; da je Svet ministrov ZSSR v povojnih letih (leta 1950) izdal tajno resolucijo o gradnji predora skozi Tatarsko ožino, da bi celino povezali z železnico s približno. Sahalin. Sčasoma je bila tajnost odstranjena, in doktor fizikalnih in strojnih znanosti L. S. Berman, ki je takrat delal tam, je leta 1991 v svojih spominih voronješki veji Memorial povedal, da graditelji niso toliko gradili kot obnavljali že obstoječega predora, položenega v skrajne antike, izjemno kompetenten, upoštevajoč geologijo dna ožine. Omenjene so bile tudi nenavadne najdbe v predoru - nerazumljivi mehanizmi in okameneli ostanki živali. Vse to je nato izginilo v tajnih bazah posebnih služb.

Na fotografiji: plinski krater v puščavi Karakum, ki se imenuje Vrata pekla. Ta čudna jama gori že več kot 40 let. Odkrili so ga leta 1971 sovjetski geologi, ko se je zemlja na mestu njihovega razvoja nepričakovano podrla in za seboj pustila luknjo premera 70 m. Ker je krater napolnjen s potencialno strupenim zemeljskim plinom, je bilo odločeno, da ga zažgejo. Znanstveniki so verjeli, da bo izgorelo v nekaj dneh, a požar še vedno ni prenehal. (Funkcije Amos Chapple / Rex)

Ameriška celina je bogata tudi s poročili o lokaciji starodavnih predorov. Andrew Thomas, znani raziskovalec, je prepričan, da so pod Ameriko ohranili starodavne podzemne vertikalne in vodoravne predore, spet z zagorenimi zidovi, nekateri pa so v popolnem stanju. Predori so ravni kot puščica in prežemajo celotno celino. Eno od vozlišč, kjer se združuje več rudnikov, je gora Shasta v Kaliforniji. Od nje poti vodijo v zvezni državi Kalifornija in Nova Mehika.

Leta 1980 je bil ob obali Kalifornije znova odkrit ogromen votli prostor, ki sega nekaj sto metrov globoko v celino. Možno je, da so odkrili eno ključnih postaj podzemnih tunelov.

Na prisotnost predorov kaže tudi dejstvo, da so jedrski testi, ki so jih izvajali na velikih globinah na dobro znanem poligonu v Nevadi, dali nepričakovan učinek. Dve uri pozneje so v Kanadi, v vojaški bazi na razdalji 2000 km od nevadskega vadbišča, zabeležili raven sevanja 20-krat večjo od norme. Kako bi se to lahko zgodilo? Izkazalo se je, da je bila poleg osnove ogromna jama, ki je del ogromnega sistema jam in tunelov celine.

Na fotografiji: Kombi je junija 2012 visel nad jamo na parkirišču v Salt Springsu na Floridi. (AP Photo / Ocala Star-Banner, Alan Youngblood)

Ustvarjalci so tunele in dvorane seveda uporabljali ne le za gibanje, ampak tudi kot shrambo dragocenih informacij, ki so bili zasnovani že dolgo časa. Jasno je, da se zdaj ti prostori ne uporabljajo več.

Ekspedicija jamarjev leta 1971 na ozemlju Perua je odkrila jame, vhod v katere so blokirali kamniti bloki. Ko so jih premagali, so raziskovalci v globini približno 100 m našli ogromno dvorano, katere tla so bila v posebnem reliefu položena v bloke. Na (spet) poliranih stenah so bili nejasni napisi, ki so spominjali na hieroglife. Številni predori so se od dvorane raztreseni v različnih smereh. Nekateri vodijo proti morju, pod vodo in nadaljujejo na njenem dnu.

Jugovzhodna Azija prav tako ne trpi zaradi pomanjkanja starodavnih predorov. Kitajski arheologi so v kitajski provinci Hunan, na južni obali jezera Dongting, jugozahodno od Wuhana, poleg ene od krožnih piramid odkrili bombardiran prehod, ki jih je pripeljal v podzemni labirint. Njene kamnite stene so se izkazale za zelo gladke in skrbno izdelane, kar je znanstvenikom dalo razlog, da izključijo njihov naravni izvor. Ena izmed številnih simetrično umeščenih sprehajalnih poti je arheologe vodila v veliko podzemno dvorano, katere stene in strop so bili prekriti s številnimi risbami. Na eni od risb je prikazan prizor lova, na vrhu pa so bila bitja (bogovi?) "V modernih oblačilih", ki so sedela v okrogli ladji, zelo podobni NLP-napravi. Ljudje s sulicami lovijo zver, "supermeni", ki letijo nad njimi, pa ciljajo na tarčo predmeti podobni puški

Na fotografiji: Ogromen lijak, širok 20 m, se je januarja 2011 ponoči pojavil na dvorišču hiše v mestu Leshan na Kitajskem. Lastnik hiše je zunaj slišal glasen ropot. Ko je šel preverit, je bil presenečen, ko je videl to luknjo. (Quirky China News / Rex funkcije)

Vsi poznajo piramide in ruševine starodavnih templjev na planoti Giza v Egiptu. Toda malo je znanega, kaj se skriva pod površjem zemlje. Nedavne študije znanstvenikov kažejo, da se pod piramidi znotraj planote skriva ogromno neraziskanih podzemnih struktur, znanstveniki pa kažejo, da se mreža predorov razteza na več deset kilometrov in se razteza tako proti Rdečemu morju kot atlantskemu primorju. In zdaj se spomnimo rezultatov raziskav tunelov, ki gredo pod dno Atlantskega oceana v Južni Ameriki ... Morda gredo drug proti drugemu.

Ustvarjalci teh predorov morda še vedno niso bili vesoljski vesoljci, ampak ena od štirih starodavnih visoko razvitih civilizacij, ki so jih omenjali Inki, ki so imeli visoke tehnologije, ki so omogočale ustvarjanje takšnih inženirskih struktur, ki so se raztezale na ogromnih razdaljah. Kajti tujcev v primeru kataklizmične grožnje na našem planetu ni treba ustvariti podzemnih tunelov, ko bi se lahko od daleč opazovali dogajanja na Zemlji.

Na fotografiji: Januarja 2007 se je na gradbišču metroja v São Paulu v Braziliji odprl ogromen krater. Potniški kombi je padel v več kot 40-metrski lijak. (MAURICIO LIMA / AFP / Getty Images)

Vemo, da se na Zemlji vsakih 200 milijonov let dogajajo globalne katastrofe z izumrtjem do 80 odstotkov favne in rastlinstva, slednja pa je bila na meji eocena, komaj pred 30 milijoni let, posledica padca rednih asteroidov. Manjše motnje življenja na Zemlji v obliki padca majhnih asteroidov in spremljajočih potresov, valovanja cunamija, vulkanskih izbruhov, sunkov in poplav so znašale 100, 41 in 21 tisoč let. Morda so starodavne civilizacije, vedoč za takšne cikle in se želijo izogniti njihovim posledicam, ustvarile mrežo predorov in podzemnih struktur po celotni Zemlji, ki so se zatekle v njih, da ne bi bile odvisne od tega, kaj se dogaja na površju pri njihovih dejavnostih.

Skrajšani povzetek članka akademika Ruske akademije znanosti Evgenija Vorobyjeva.

Fotografije na internetu.

Pripravil Devyatayev N.I.

P.S. Preberi knjigo: Vadim ČERNOBROV, Ekaterina GOLOVINA

KJE TUNELJI vodijo?

Verjamejo, da so se pod Severno Ameriko ohranili tudi starodavni podzemni vertikalni in vodoravni tuneli z zgorelim zidom, nekateri pa so v popolnem stanju.

Nekateri raziskovalci trdijo, da obstajajo podzemni tuneli, ki nam niso znani po vsem planetu, ki povezujejo dele zemeljskih celin. Občasno so se na različnih celinah pojavljale podzemne votline, ki so nastale že veliko pred našo dobo. Začetek 21. stoletja zaznamuje povečanje pogostosti takšnih najdb. Glavna razlika med skrivnostnimi predori in naravnimi, ki jih ustvarjajo predmeti sodobnega človeka, je v tem, da imajo presenetljivo natančno, popolno obdelavo sten. Ni mogoče trditi, da so se vsi pojavili hkrati.

Na Krimu je Marmorna jama, ki se nahaja v gorskem območju Chatyr-Dag na nadmorski višini 900 m. Če se spustite vanj, potem lahko vstopate v ogromno dvorano v obliki cevi. V notranjosti dvorane je veliko stalaktitov, kamnitih blokov in kraških nahajališč. Prava najdba za turiste. Toda le malo jih misli, da je bil sprva predor s popolnoma enakomernimi stenami, ki sega globoko v gore proti morju. Njene stene so dobro ohranjene. Na njih ni znakov erozije. Ufologi kavkaske regije so ugotovili, da se pod grebenom Uvarov v bližini gore Arus nahaja predor, eden od njih vodi posebej na krimski polotok, drugi pa poteka skozi Krasnodar, Yeysk in Rostov na Donu do same Volge.

To niso edini predori na Kavkazu. V eni od sotesk v bližini Gelendzhika je raven navpični jašek z globino več kot 100 m. Njene stene so gladke, enakomerne, kot da so staljene. Študija je pokazala, da se na stenah hkrati proizvajajo toplotni in mehanski učinki, kar ustvarja skorjo v skali, kar ji daje izjemno trpežne lastnosti. Nobena tehnologija danes tega ne more ponoviti. V rudniku so opazili visoko stopnjo sevanja. Morda je to eden od podzemnih predorov, ki se na območju Volge povezujejo z znamenitim grebenom Medveditskaya.

Verjamejo, da so se pod Severno Ameriko ohranili tudi starodavni podzemni vertikalni in vodoravni tuneli z zgorelim zidom, nekateri pa so v popolnem stanju. O prisotnosti predorov priča dejstvo, da ko so bili jedrski testi v zvezni državi Nevada v ZDA na globokem dosegu, potem je bila po 2 urah v Kanadi na eni od vojaških baz stopnja sevanja 20-krat višja od norme. Verjame se, da je ogromna jama, ki se nahaja ob vznožju, del obsežnega sistema podzemnih tunelov na celini.

Južna Amerika ne zaostaja za severnim kolegom. Med raziskavami so pod površjem puščave Nazca odkrili številne kilometre predorov, skozi katere še vedno teče bistra voda. Na splošno so legende o prisotnosti obsežnega sistema predorov v Južni Ameriki upravičene. Mogoče je, da so zlato Inke, ki so ga iskali španski konkvistadorji, Indijanci skrili v podzemnih tunelih v Andih, katerega središče se nahaja pod starodavno prestolnico Cuzco. Takšni predori so se raztezali na stotine kilometrov pod ozemljem Perua, Ekvatorja, Čila in Bolivije.

Jugovzhodna Azija ima svoje starodavne predore. Menijo, da se znamenita Shambhala nahaja v številnih jamah Tibeta. Povezani so s podzemnimi prehodi in predori. Že starodavni so jih uporabljali za ohranjanje zemeljskega genskega bazena in osnovnih vrednosti. Pobudniki so že večkrat omenili nenavadna vozila, shranjena v tunelih.

Povezani so lahko tudi podzemni tuneli in egipčanske piramide. Najnovejše raziskave znanstvenikov kažejo, da so se doslej neznane podzemne strukture skrivale pod piramidami znotraj planote Giza. Morda se mreža podzemnih predorov, ki izhajajo iz piramid, razteza na deset kilometrov in se razteza proti Rdečemu morju in atlantskemu primorju. Predori v Južni Ameriki, ki gredo pod dno Atlantskega oceana, lahko gredo proti Egiptu.

Občasno navdušenci, ki preučujejo nenavadne pojave, poročajo o odkritju skrivnostnih podzemne sobe in predori.

Ufologi jih nedvoumno razlagajo kot podzemne baze NLP-jev, uradna znanost pa priznava le tiste, ki so izvedle resnične znanstvene raziskave (denimo podzemno mesto Derinkuyu v Turčiji).

Vendar uradni znanosti ni treba očitati ničesar. Številne senzacionalne izjave o predorih in ječah so ostale brez dejanskih dokazov.

Na primer, znamenita v ufološkem okolju "Burroughs Cave", ki domnevno vsebuje skrivnostne artefakte neznane civilizacije: risbe, podobne tistim, ki jih najdemo v egiptovskih piramidah, pa tudi zlate palice, ki prikazujejo starodavne bogove. Speleolog Russell Burroughs je napovedal odkritje te jame leta 1982, a doslej skriva natančne koordinate njene lokacije, domnevno se boji za ohranitev dragocenih artefaktov.

Podobna situacija je nastala okoli jamskih labirintov in tunelov, ki jih je v Ekvadorju odkril Janusz Juan Moritz. Vendar najprej najprej stvari.

Tuneli Južne Amerike 

Peru 

Znani raziskovalec civilizacije Inkov, dr. Raul Rios Centeno, je v knjižnici lokalne univerze našel poročilo o katastrofi iz leta 1952, ki je zadelo skupino znanstvenikov iz Francije in ZDA. Izginili so v skrivnostnih rovih podzemnega mesta Aa Chikana v Andih, okrog Cuzca. Le en moški je prišel ven s koruzno palico iz čistega zlata.

Centeno je uspel vstopiti v podzemne predore dva kilometra od vhoda, obzidan po tem dogodku. Tam je odkril predor, katerega stene so bile prekrite s kovinskimi ploščicami. Površina plošč ni vzela niti enega orodja. Po legendi se predori raztezajo vse do Bolivije.

Leta 1971 so jamarji odkrili na območju Nazce v globini približno 100 metrov ogromno dvorano, katere tla so bila tlakovana s kamnitimi bloki s posebnim reliefom, na polirane stene pa so bili obilno pobarvani čudni liki. Predori so se od dvorane 288 v različnih smereh razhajali. Nekateri so šli pod oceansko dno.

Ekvador 

Argentinski podjetnik, etnolog in zbiralec Janusz Moritz je v Ekvadorju leta 1965 v Ekvadorju odkril celoten sistem zastekljenih podzemnih tunelov po zaslugi zgodb lokalnih Indijancev. Stene pri predorih so bile gladke in polirane, stropi pa ravni in enakomerni, kot da so zastekljeni.

Prehodi so vodili do ogromnih podzemnih dvoran. V njih je Moritz odkril številne figure iz zlata in starodavno knjižnico, ki je bila sestavljena iz tisoč knjig iz tankih kovinskih plošč, prekritih s čudnimi simboli, ki jih ni bilo mogoče razvozlati.

V središču knjižnice so predmeti, ki spominjajo na mizo in stole, vendar gradivo, iz katerega so izdelani, ni znano. To ni kamen, ne les ali kovina, ampak nekaj podobnega kot keramika ali sodobni kompozitni materiali. Na tleh tunelov so našli številne zanimive risbe.

Moritz je odkritje povedal ekvadorski vladi, toda, kje točno je vhod v labirint, je Moritz skrival. Moritz je pozneje povabil švicarskega raziskovalca Ericha von Danikna, avtorja znamenitega filma "Spomini prihodnosti", da bi lahko osebno pregledal najdbe. Leta 1973 je izšla Danikenova knjiga Zlato bogov, v kateri podrobno opisuje jamo in zaklade knjižnice. Pred izdajo knjige je Moritz avtorju pokazal enega od vhodov v jamo, vendar to ni bil vhod v knjižnico.

Eden od artefaktov iz predorov Moritz

Moritz je želel, da bi pisatelj poveličeval ta kraj in skrite zaklade po vsem svetu. A vse se je izkazalo obratno: po izidu knjige je bil Daniken obtožen znanstvene mistifikacije. Moritz je v intervjuju z novinarji povsem zanikal, da je bil kdaj v jami z Danikenom.

To je spodkopalo verodostojnost von Danikena in njegov ugled se je postavil lažnivcu. Tako je bilo eno najbolj senzacionalnih odkritij kmalu pozabljeno in ni bilo nobenega drznila, ki bi po priznanju zgodovine kot prevara spet začel iskati kovinsko knjižnico.

Juan Moritz je umrl leta 1991. Po tem so skupine raziskovalcev v letih 1991 in 1995 poskušale najti skrivnostne jame. Uspeli so najti podzemni tunel z nenavadnimi "vrati", vendar je tunel na koncu šel pod vodo. In leta 1998 je perujska odprava odkrila zlom v podzemnem labirintu, ki je blokiral pot do podzemnih hodnikov.

Severna Amerika 

Mehika 

Znamenita jama Sotano de las Golondrinas (Jama lastovk) je edinstvena. Njegova globina je več kot kilometer, širina pa nekaj sto metrov. Stene jame so popolnoma ravne in gladke.

Na dnu so labirinti prostorov, prehodov in tunelov. Nazadnje pojdite v različne smeri. Dno jame in prehodi do globljih nivojev, ki verjetno obstajajo, so še vedno slabo raziskani.

ZDA Kalifornija 

V televizijski oddaji J. Schlatterja iz Los Angelesa "Več kot resnična bitja" je bil prikazan zastekljen predor pod Mont Chesterjem. Domačini trdijo, da ga naseljujejo nekatera "telepatska bitja."

ZDA, Kolorado 

Vodja podzemnega raziskovalnega centra na univerzi Princeton je v svojem poročilu iz leta 1998 navedel senzacionalna dejstva. Znanstveniki so v puščavi Kolorado v globini približno 2,5 kilometra odkrili predmet, ki odraža signal, ki se giblje s hitrostjo najmanj 200 km / h. To se je večkrat ponovilo. Prestreženi radijski signali so bili kodirani. Na tem mestu se je pod Zemljo pojavil NLP.

Kanada 

Ponovni preizkus jedrskega orožja v zvezni državi Nevada (ZDA) je privedel do nepričakovanih posledic. Nekaj ur po podzemni eksploziji se je raven sevanja v vojaški bazi v Kanadi, ki je bila oddaljena 2000 kilometrov od vadbe, nenadoma močno povečala.

Geigerjev števec je pokazal dvajsetkratni presežek norme sevanja. Raziskave območja so omogočile obširno jamo v bližini osnove, prehodi iz katere segajo proti jugu.

Evropa 

Po Jacquesu Valleju so številne podzemne civilizacije naenkrat razvile obsežna podzemna ozemlja, vključno s težko dostopnimi kraji na Irskem (v gorah Wicklow, blizu Dublina), Islandiji, Franciji, Italiji in Švici.

Pod Evropo je na stotine in morda na tisoče podzemnih predorov, katerih izvor ostaja skrivnost. Ta vrsta predora se imenuje erdstall in so zelo ozki. Od 1 do 1,2 m v višino in približno 60 cm v širino.

Obstajajo tudi povezovalni tuneli, ki so še manjši in skozi katere odrasla oseba ali oseba s prekomerno telesno težo verjetno ne bo prešla. Nekateri predorski sistemi so obročni; dolžina večine predorov v takih sistemih ne presega 50 m.

Starost predorov je približno opredeljena kot zgodnji srednji vek. Ker v predorih niso našli nobenih zgodovinskih artefaktov, je težko natančneje določiti starost. Iz istega razloga je malo verjetno, da so bili ti predori kdaj uporabljeni kot skrivališča ali kot stanovanja. Čeprav te možnosti ni mogoče popolnoma izključiti.

Najpogostejša teorija je, da gre za strukture z verskim pomenom in da so morda pripadale nekemu krščanskemu kultu.

Vsaj 700 takšnih predorov je bilo najdenih le na Bavarskem, približno 500 pa v Avstriji. Za ljudi imajo čudna imena, na primer "Schrazelloch" ("luknja v goblinih") ali "Alraunenhöhle" ("mandraška jama"). Nekatere sage pravijo, da so bile del dolgih predorov, ki so povezovali gradove.

Na Poljskem 

Ufolog Jan Paenk priča: "Zgodbo o zastekljenih predorih v bližini Babi Gore sem slišal od prijatelja, ki je pozneje umrl, ki jih je obiskal s svojim očetom. Od njegovega očeta je postalo znano, da le nekaj izbranih ve o njih. "

Gora Babya Gora je vedno privlačila pogumne in navdušence. Na tem mestu se dogajajo res čudne stvari. Številne drekarje, ki so se odločili povzpeti na vrh, so pozneje našli mrtve v gozdu. Najpogostejši vzrok smrti je samomor, čeprav nekaterih smrti ni mogoče razložiti z medicino in znanostjo. Nekaterih niso našli. Niti živih niti mrtvih.

Številni turisti, ki so se uspeli vrniti z Babijske gore, soglasno trdijo o skrivnostnih bitjih, ki so jim naletela na pot. Očividci pravijo, da nenehno čutijo, da je nekdo za hrbtom, vendar se obrnejo, da ne vidijo nikogar.

Leta 1963 se je nad Babijo goro strmoglavil helikopter. Pilot in potniki so umrli. Vreme na ta dan je bilo super in nič hudega sluteče. Vzroka nesreče ni bilo mogoče ugotoviti. Leta 2013 je v neposredni bližini Babi gore strmoglavil zasebni curek. Tri osebe so bile ubite.

Rusija, Krasnodarsko ozemlje 

Pod Gelendzhikom je bila domnevno odkrita navpična mina brez dna, v kateri so ljudje večkrat izginili, tudi raziskovalci. V njej ura teče za minuto v uro. Stene rudnika so izdelane po neznani tehnologiji: "mikrostruktura tal je bila s termičnimi in mehanskimi vplivi kršena le za 1-1,5 milimetra", "pa lepila ni bilo mogoče najti."

Afrika, Sahara 

Angleški pisatelj John Willard je v svoji knjigi "Izgubljeni svetovi Afrike" opisal drugačen sistem predorov pod Saharo, kot ga poznajo v Perziji. Glavni so bili v širini 4,5 x 5 metrov. Odkritih je bilo 250 predorov, v skupni dolžini približno 2000 kilometrov.

Azija 

Gruzija 

Eden od ustanoviteljev ezoterične družbe Gruzije, Givi A. Pireli, je pisal o mestih v ječi. Navedel je nekaj dokazov, da je Kavkaz morda vhod v gigapolis. Jacques Bergier in Auy Povel v knjigi "Jutro čarovnikov" pišeta, da je bil Hitler željan Kavkaza ne le zaradi nafte. Bil naj bi prodrl v skrivnosti kavkaških ječ.

puran 

Leta 1963 so v provinci Anatole v mestu Derinkuyu odprli podzemno mesto s 13 stopnjami s prehodi v več deset kilometrov, 1.175 zračnih kanalov pa je zagotavljalo svež zrak. Mesto je bilo zgrajeno v II - I tisočletju pred našim štetjem.

Presenetljivo je, da naokoli ni znakov smetišč izkopanih tal in kamnin. Zdi se, da so prehode in tunele spali močni laserji v skali.

Paleovizitologi verjamejo, da so podzemno mesto v bližini Derinkuyu zgradila nezemeljska bitja kot zatočišče pred nekaterim kolosalnim kataklizmom.

Indija, Himalaje 

Nicholas Roerich priča: "Na pobočju gora je veliko jam, iz katerih potekajo pod Kapchenjungo podzemni prehodi."

Kitajska, Tibet 

N. Roerich: "Znotraj masiva Kun-Aun je ogromna kripta z visokimi loki, ki jo varujejo skrivnostni" sivi "ljudje."

Rusija Sibirija 

Ivan Evsejevič Koltsov, padci "od Boga", ki je nekoč delal v tajnem uradu pri Svetu ZSSR, kjer so iskali starodavne podzemne strukture v Moskvi in \u200b\u200bMoskovski regiji, trdi, da zelo zahoden predor prečka prekrižje Tare in Irtiša od zahoda do vzhoda. Pozneje so iste informacije potrdile tudi številne jasnovidce. In v začetku XXI stoletja so to potrdili posebni seizmografi.

Avstralija 

Dokazi novozelandskega ufologa poljskega porekla Jana Paenka: „Naletela sem na jamo Coquelbiddy v ravnici Nullarbor v Južni Avstraliji v predoru, ki je bil v veliki meri poplavljen z vodo. Do sredine devetdesetih let je bilo raziskanih nekaj več kot 6 kilometrov. "

Jan Paenk trdi, da je bila pod zemljo postavljena cela mreža predorov, ki vodijo v katero koli državo. Ti predori so bili ustvarjeni z visoko tehnologijo, ki je ljudem ni znana, in prehajajo ne le pod površjem kopnega, temveč tudi pod dnom morja in oceanov.

Predori niso le porušeni, ampak kot da so zgoreli v podzemnih kamninah, njihove stene pa so zamrznjene taline kamnin - gladke kot steklo in imajo nenavadno trdnost. Jan Paenk se je srečal z rudarji, ki so med vožnjo šrafov naleteli na take predore.

Po besedah poljskega znanstvenika in številnih drugih raziskovalcev leteči krožniki po teh podzemnih komunikacijah hitijo z enega konca sveta na drugega.

Oceanija, Nova Zelandija 

V tej regiji (na Novi Zelandiji) je raziskoval tudi J. Paenck. Po mitu je pod južnim delom države, zapuščeno Fiordland, podzemno mesto, naseljeno z "bitji iz megle". Menda se povezuje s predori do podobnih mest v drugih delih sveta.

Mit občasno potrjujejo srečanja s temi bitji. Zadnji tak incident je bil razkrit 16. oktobra 1991 na novozelandski televiziji. Vhod v enega od predorov je odprl kopač zlata Allan Planck. Obstoj drugih predorov na mejah Fjordlanda je potrdil tudi rudar, ki je delal na jezu v Clydeu. Med vožnjo po nasipu pod jezom sta naletela na dva zastekljena predora. A takoj so jim naročili, da jih betonirajo.

Nismo si zadali naštevati vseh malo znanih predorov, veliko jih je. Navedeni so le nekateri dokazi o predorih, ki kažejo njihov obstoj na vseh celinah.

Po besedah \u200b\u200bSamuela Kerna, člana Ameriškega geološkega društva, je "opisan in preslikan le zanemarljiv del vseh obstoječih podzemnih jam." In dr. F. Ossendovski piše, da mu je mongolska lama pripovedovala o obsežni mreži predorov in prevoznih sredstvih v njih.

V članku so delno uporabljeni materiali iz knjige V. Azhazh "Podvodni NLP" 

Kakšna je tvoja reakcija?

like
11
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
1
wow
5