NOŠENJE MASK V JAVNIH ZAPRTIH PROSTORIH JE ZAKONSKO NEOBVEZNO, ZATOREJ NE POSNEMAJTE VEČINE!

Odlok o nošenju mask v zaprtih prostorih (vlada RS, 25.6.2020) spada pod "druge posebne ukrepe" zakona ZNB, člen 10, točka devet. zakon ZNB pa ne predpisuje kazni za "druge posebne ukrepe", sprejete naknadno, ki so vsebinsko izven točno navedenih ukrepov zakona ZNB (osamitev, karantena, način zdravljenja, dezinfekcija predmetov, deratizacija, prepoved gibanja, prepoved zbiranja večjih skupin itd.)

NOŠENJE MASK V JAVNIH ZAPRTIH PROSTORIH JE ZAKONSKO NEOBVEZNO, ZATOREJ NE POSNEMAJTE VEČINE!

 

Npr. zakon dovoljuje sprejemanje "drugih posebnih ukrepov" (člen 10, točka 9), v nastali situaciji so to lahko maske, rokavice, dezinfekcija rok, podkožni čip, obvezno cepljenje proti novi bolezni, ki ni na seznamu nalezljivih bolezni (člen obvezna uporaba mobilne aplikacije za sledenje bolezni itd., vendar ne predvideva kazni za neupoštevanje teh "drugih posebnih ukrepov". Člen 57 ne sankcionira teh "drugih posebnih ukrepov", ki jih je možno sprejemati na osnovi 10. ali 47. člena ZNB-ja, pač pa sankcionira natančno navedene ukrepe iz ZNB-ja, navedene v členu 54 in 57. Citiram za slehernega posameznika:
4. člen ZNB: "Vse fizične osebe morajo izvajati ukrepe, določene s tem zakonom". Vse "drugih posebnih ukrepov" pa nam ni potrebno izvajati in ne moremo biti kaznovani za njihovo neupoštevanje. V praksi to pomeni, da kršimo zakonsko sprejeti odlok, ampak za našo kršitev ne moremo biti kaznovani (nepopolna pravna norma, lex imperfecta). V praksi to pomeni, da nam NI TREBA nositi maske, niti inštalirati mobilne aplikacije, niti opraviti cepljenja proti covid-19, če bo cepivo na voljo in sprejet dodatni posebni ukrep, v stilu "cepiti vso populacijo", niti uporabljati zgolj elektronskega načina plačevanja, pač pa lahko mirno nadaljujemo s plačevanjem z gotovino in nazadnje, ni nam treba vgraditi si elektronskega čipa v svoje telo. Omejitev gibanja DA - ko je razglašena epidemija s strani vlade RS. Nošenje mask pa NE, niti v času epidemije, niti v času ne-epidemije.
Od nikogar se pravno gledano ne sme zahtevati in nihče ni pravno dolžan plačati kakršne koli kazni zaradi neuporabe maske! Vsaka preprečitev slehernega dejanja zaradi neuporabe maske je NEZAKONITA. K nošenju maske nikogar ni mogoče PRISILITI na podlagi obstoječega pravnega predpisa. In nikogar ni pravno dopustno KAZNOVATI.
Policisti so ljudem izročevali dokument o plačilu globe za domnevni prekršek ne-nošenja maske, a so se v obrazložitvi sklicevali na zakon o prekrških oziroma na zakon o policiji in ne na ZNB in zadevni odlok vlade. S tem so posamezni predstavniki policije izvedli "preslepitev" o pravu ne dovolj poučenih ljudi in zlorabo uradne oblastne pristojnosti!
Hvala pravniku Andražu Teršku za usmeritve!

Kakšna je tvoja reakcija?

like
528
dislike
19
love
52
funny
44
angry
37
sad
28
wow
24